· 

Birthday in Farsund - again

Just like last year, it went fishing and celebrating my birthday with my family at Farsund Resort in September this year. When something works for all, such as fishing on my birthday, it would be completely crazy to change a good tradition like this!

Farsund Resort – nice cabins by the sea

When we arrived at the camp in Bjørnevåg, everything was as it tends; peaceful and with service beyond the ordinary. Elias would watch the birds and scream “gakk, gakk, gakk” running around, with our small dog Kisi close behind, touching all he could find.

 

I have noticed, after I became a daddy, my level of energy are shorter and runs out quickly. We brought “fastfood” from a local food store in Lyngdal, and enjoyed the nice seaside view from the cabin, before we all went early to bed.

 

Fishing with Rita

The next day I brought my mother in law out to sea. This was the first time Rita was fishing, and she was very excited. The wind was strong, and we had to find shelter in a fjord to find the fish. We caught plenty and we had a fantastic day at sea. In the evening my family who live close by, came to the cabin and celebrated my birthday number 38.

 

May all my birthdays include fishing!

 

Elias first fish

Sunday we all went fishing, including Kisi. Elias was totally captivated by fishing rods and the art of fishing. He was trilled when he got to hold one of dad's fishing rods and wanted to fish as well.

 

It was almost comical that Elias was so fond of fishing, just like me. With a light bait rod and mackerel as bait, we fished for flounder. The hard job was to help him hold the rod still, because he loved jigging and swing around the rod tip in and outside the boat. As he began to calm down, the fish began to bite, and after a few extremely powerful hookups, the first fish was secured - a small plaice.

 

First he was afraid of the fish, but also very curious. He touched the plaice with his finger, but holding it was out of the question. After we had taken some pictures, and fished some more, he fell asleep in the boat, and the peace once again entered the boat.

 

All in all it was a fantastic trip and Elias have been crazy about fishing since. 

 

Want to spend a weekend in these beautiful resort? http://farsundresort.no/

 


Text in Norwegian

Bursdagsfeiring i Farsund – igjen!

 

Akkurat som i fjor, ble det fisking, familiefest og Farsund Resort på meg og familien i september i år. Når noe fungerer for alle parter, slik som å få fiske på bursdagen sin, er gjentagelse av suksessen trygt og sikkert.

 

Farsund Resort – bolig ved sjøen

Fremme på campen i Bjørnevåg, var alt som det pleier; Strøkent og med service utover det alminnelige. Elias ville se på fugl (gakk,gakk,gakk) og var i fyr og flamme langs bryggeanleggene. Hunden vår Kisi var like oppildnet og fulgte Elias overalt hvor mamma lot han løpe. Kvelden kom fort den første kvelden og med medbrakt varmmat fra Lyngdal, var det bare å nyte utsikten fra hytta og slappe av.

 

Ritas på fisketur

Neste dag var svigermoren min Rita ut på sjøen for å fiske for første gang. Det blåste forferdelig og vi måtte finne ly i en fjord for å finne fiskbare forhold. Det ble masse fisk og en fantastisk dag på sjøen for oss begge. På kvelden fikk vi besøk av familien og feiret  min gebursdag nummer 38.

 

Søndag var avreisedag og fiskedag for alle fire, inklusiv Kisi. Elias var til pappas store glede, helt oppslukt av fiskestenger og fisking. Han var kun fornøyd om han fikk holde en av pappas fiskestenger og når han kunne fiske sammen med meg.

 

Elias sin første fisk

Det var nesten komisk at Elias var så glad i å fiske, akkurat som meg. Med en lett agnstang og makrell som agn, fisket vi etter flyndre. Jobben var å hjelpe ham å holde stanga stille, fordi han aller helst ville pilke og svinge rundt stangtoppen på utsiden av båtripa. Etter hvert som han begynte å roe seg litt, begynte det å smånappe i stanga og etter noen mildt sagt kraftige krokingsforsøk, satt den første fisken – en liten rødspette.

 

Han var like redd for fisken som han var i nysgjerrig. Med fingeren tok han forsiktig på den, men å holde den, var uaktuelt. Etter at vi hadde tatt noen bilder og han hadde fått løpt av seg litt, sovnet han i båten og freden roet seg for oss andre.

 

Alt i alt var dette en fantastisk tur og Elias har vært opphengt i fisk og fiskestenger siden!